Spoorbrug over Van Harinxmakanaal bij Leeuwarden nog wekenlang defect

09 sep 2021 - 14:00

Het restaureren van de spoorbrug over het Van Harinxmakanaal bij Leeuwarden duurt minimaal nog drie weken. Dat zegt spoorbeheerder ProRail.

De problemen met de spoorbrug zijn nog niet voorbij:

De brug is sinds dinsdag defect en kan sinds die tijd niet meer open voor de scheepvaart. De treinen konden dinsdag ook een tijdlang niet rijden, maar dat werd dezelfde dag nog verholpen.

De cilinder die ervoor zorgt dat de brug draait werkt niet meer, waardoor de spoorbrug niet meer open kan." Om dit te herstellen moet inspectie van de cilinder plaatsvinden", meldt ProRail.

"Daarna kunnen we de cilinder repareren. Dit voeren we noodzakelijkerwijs uit door de cilinder met groot materieel uit de brug te takelen en te verschepen naar een werkplaats. Specialisten zullen de cilinder daar herstellen."

De stikkene brêge - Foto: ProNews

De provincie Fryslân houdt er rekening mee dat de problemen nog langer duren dan drie weken. Hoe lang precies, is lastig in te schatten.

Vaker problemen

De afgelopen tijd zijn er regelmatig problemen met spoorbruggen. Die in de buurt bij Franeker is verzakt, waardoor er verschillende keren vertraging was.

De spoorbrug over het Van Harinxmakanaal in Leeuwarden zorgde afgelopen zomer ook een paar keer voor problemen. Dat was de brug voor het spoor richting Harlingen. Nu gaat het om een andere spoorbrug over het Van Harinxmakanaal.

Trefwoorden: 
NS spoorbrug treinverkeer ProRail
(Advertentie)
(Advertentie)