Eerste Friese bioscoopfilm in 20 jaar in première: "Mooiste baan die ik ooit heb gehad"

07 sep 2021 - 06:47

De Friese film Stjer is in première gegaan in Leeuwarden. Het is de eerste Friese bioscoopfilm in 20 jaar. De film van De Hûnekop en programmamaker Janko Krist gaat over een seriemoordenaar die aan de lopende band Friese artiesten vermoordt.

Omrop LEO Middelsé was bij de première:

De Hûnekop-frontman Emiel Stoffers speelt zichzelf in de film. "Het was de mooiste baan die ik ooit heb gehad", zegt hij op de rode loper op de Nieuwestad in Leeuwarden. "Het is mooi om eindelijk iets te laten zien aan mensen. We hebben er anderhalf jaar aan gewerkt."

De biosbezoekers kwamen maandagavond vooral op uitnodiging. Het waren onder meer mensen die hebben meegewerkt aan de film. "We hadden graag nog meer mensen uitgenodigd, maar dat kan helaas niet."

Nu maar hopen dat de mensen naar de film gaan.

Stjer-regisseur Janko Krist

De film is gemaakt met sponsorgeld en dat moet nu terug worden verdiend met de kaartverkoop. "Mensen moeten nu kaartjes kopen", zegt regisseur Janko Krist. "We maken constant filmpjes, organiseren gekkigheden." Het moet de film aandacht opleveren in de provincie.

"We hebben nu dus een première in Leeuwarden, maar de komende dagen ook in Drachten, Sneek, Heerenveen en Franeker. Overal hebben we zulke evenementen, praten we met mensen en drinken we bier. Nu maar hopen dat de mensen naar de film gaan."

De komende weken draait Stjer naast verschillende locaties in Fryslân ook in de Pathé-bioscoop in Groningen.

Kijk hier naar de trailer van Stjer:

(Advertentie)
(Advertentie)