"Sam Hendriks kunnen we nu al afschrijven"

Het seizoen is nog maar amper begonnen, maar nu al durft Cambuur-watcher Andor Faber de eerste pittige conclusies te trekken. "Van Tamás Kiss kunnen we nog veel verwachten en Sam Hendriks kunnen we afschrijven."
Beluister hier de SportCast, waarin de spitspositie bij Heerenveen en Cambuur ter sprake komt:
Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de SportCast afwisselend elke maandag bij over al het sportnieuws, vaak met een interessante gast uit de sportwereld. Zo nu en dan behandelen ze ook andere onderwerpen.
De SportCast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere SportCasts terug te luisteren.
Cambuur heeft de afgelopen transferperiode zeven nieuwe spelers gehaald, vooral aanvallend kent de selectie veel nieuwe gezichten. Van al die nieuwe spelers heeft Cambuur-volger Andor Faber de hoogste verwachtingen van de Hongaarse buitenspeler Tamás Kiss. "Dat is een echte dribbelaar en hij zorgt voor dreiging voorin."

Spitspositie beide Friese clubs twijfelachtig

Over de spitspositie is Faber minder positief. "Boere heeft nog niet veel laten zien en met de komst van Roberts Uldrikis kunnen we Hendriks wel afschrijven. Hendriks kan het niveau niet aan, dat is ook de reden waarom ze een derde spits hebben gehaald en niet een buitenspeler waar de hele voorbereiding om werd geroepen."
Al met al is SC Heerenveen er niet zwakker op geworden.
Arjen de Boer over de transferperiode bij SC Heerenveen
Bij SC Heerenveen kijken ze eveneens met gemengde gevoelens terug op de afgelopen transferperiode, zegt Heerenveen-watcher Arjen de Boer. "Als je ziet wie er zijn weggegaan en wie ervoor zijn teruggekomen, dan kun je zeggen dat je er onderaan de streep niet zwakker op bent geworden."
Maar een positie blijft een zwak punt. "Het is Ferry de Haan niet gelukt om een extra spits op te halen, terwijl dat toch topprioriteit was. En dus kun je niet spreken van een succesvolle transferperiode."