Openluchtspel Jorwert kon voor #freonen los met dubbel zoveel publiek

Door de hele provincie gaan de openluchtspellen weer los. Zo ook in Jorwert, waar donderdagavond de première was van het stuk #freonen. Vanwege de coronacrisis was het lang onduidelijk of de voorstellingen wel door konden gaan, maar uiteindelijk is het stuk voor een volle 'arena' opgevoerd.
Openluchtspel Jorwert:
"Het is een bijzonder jaar", vat zakelijk leider Nynke Eerligh samen. "Vanwege de maatregelen wisten we heel lang niet of het wel door kon gaan. We wilden natuurlijk heel graag, dus we zijn wel los gegaan." Pas begin augustus was het openluchtspel zeker dat er groen licht was.

Terrein

"Je moet in een soort bubbel werken, al mag je het eigenlijk niet zo noemen", zegt Eerligh. "Het evenemententerrein met café en tuin is volledig met hekken afgesloten, zodat het alleen toegankelijk is voor publiek met een kaartje en een corona-toegangsbewijs."

Volle capaciteit

"We gingen in eerste instantie uit van ongeveer de helft van de capaciteit, maar nu mogen we ruim 400 mensen op de tribune hebben. Dat komt het stuk gewoon ten goede", vertelt Eerligh.
Door het gebruiken van het coronatoegangsbewijs kan het openluchtspel voor volle capaciteit spelen. Daardoor zijn er nog kaarten beschikbaar voor meerdere voorstellingen in de 'knusse arena' van Jorwert. "Maar het gaat echt snel, dus als je er heen wilt, zou ik snel bestellen", zegt Eerligh.
Luister hier naar regisseur Tjerk Kooistra en de bezoekers van Openluchtspel Jorwert