Dubbele transfer voor SC Heerenveen: Madsen en Musaba binnengehaald

31 aug 2021 - 16:40

Op de slotdag van de transfermarkt heeft SC Heerenveen nog twee spelers binnengehaald. Anthony Musaba wordt gehuurd van AS Monaco en Nicolas Madsen komt over van het Deense FC Midtjylland.

Anthony Musaba - Foto: ANP

Met de komst van de 20-jarige Musaba heeft technisch manager Ferry de Haan de positie van Mitchell van Bergen ingevuld. Van Bergen maakte vorige week de overstap naar het Franse Stade Reims.

Musaba speelde in het verleden bij NEC en maakte in 2020 na een goed seizoen de overstap naar Monaco. Daar heeft hij geen enkele wedstrijd gespeeld, want hij werd door de Franse club meteen verhuurd aan Cercle Brugge. In België speelde hij 29 competitiewedstrijden en scoorde hij 6 doelpunten.

Power

Ferry de Haan: "Na het vertrek van Mitchell van Bergen hebben we snel doorgeschakeld. Anthony staat al een aantal jaar bij de scouting op de radar. Hij is een zeer talentvolle en technisch vaardige buitenspeler met veel power in zijn spel. We zijn blij dat hij ervoor gekozen heeft om zich bij ons verder te ontwikkelen."

Nicolas Madsen - Foto: ANP

Nicolas Madsen is een concurrerende middenvelder en zal de concurrentie aan moeten gaan op het middenveld. Johnny Jansen heeft eerder al aangegeven dat zijn selectie wel smal is.

Met de komst van de 21-jarige Deense jeugdinternational heeft Jansen nu meer mogelijkheden. Madsen speelt sinds 2015 voor FC Midtjylland en heeft daar 23 wedstrijden gespeeld. Hij wordt voor één seizoen gehuurd.

Driouech naar Excelsior

Couhaib Driouech maakt de overstap naar Excelsior. Driouech heeft bij de "Kralingers" een contract getekend voor drie seizoenen.

Dat is een opvallende overstap, want begin dit jaar tekende de 19-jarige vleugelaanvaller nog zijn eerste profcontract bij SC Heerenveen. Driouech komt uit de eigen jeugdopleiding en werd gezien als een groot talent.

Toch kwam hij bijna niet in de plannen voor Johnny Jansen. Vorig seizoen maakte hij zijn debuut in het eerste elftal tijdens de thuiswedstrijd tegen Willem II.

(Advertentie)
(Advertentie)