3 miljoen euro steun voor onderwijs in krimpregio's

31 aug 2021 - 16:31

Het Rijk verdeelt meer dan 3 miljoen euro over verschillende krimpregio's in Fryslân. Het geld moet er voor zorgen dat leerlingen in die regio's goed onderwijs blijven krijgen en in de buurt naar school kunnen gaan, zegt minister Slob.

Minister Slob - Foto: ANP

Demissionair minister Slob heeft bekend gemaakt dat over het hele land geld verdeeld wordt om het onderwijs in krimpregio's op peil te houden. Van de 22 miljoen euro die er landelijk voor uit wordt getrokken, belandt ruim 3 miljoen euro in Friese krimpregio's.

Steeds minder leerlingen

Volgens minister Slob moeten scholen het met steeds minder leerlingen doen, maar mag het onderwijs daardoor niet onder druk komen te staan. Het geld moet daarbij helpen. "Zo voorkomen we dat middelbare scholen in krimpgebieden zomaar omvallen en de kwaliteit van het onderwijs wordt aangetast. Alle leerlingen verdienen goed onderwijs op een redelijke afstand van huis, waar je ook woont."

In Súdwest-Fryslân zal het geld gebruik worden om een virtuele campus in te richten waar leerlingen van verschillende scholen samen vakken kunnen volgen, die voor één school niet uit zouden kunnen. Andere regio's waar geld heen gaat zijn de gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf, Opsterland, De Fryske Marren, Smallingerland, Heerenveen, Noardeast-Fryslân en Achtkarspelen.

Trefwoorden: 
onderwijs steun krimpregio
(Advertentie)
(Advertentie)