Fryslân Boppe op het NK Jeugd Fierljeppen in Kockengen

De Friese jeugdljeppers hebben het bijzonder goed gedaan op het NK Jeugd fierljeppen in Kockengen. Maar liefst drie van de vier gouden medailles gaan mee naar Friesland. Daarnaast halen de jonge ljeppers ook nog twee zilveren en twee bronzen medailles.
© Martin de Jong
In Kockengen ljepten jongens en meisjes tot en met 10 jaar en tot en met 12 jaar om de Nederlandse titel.
In onderstaand filmpje de vier gouden sprongen:
Fryslân Boppe op het NK Jeugd fierljeppen in Kockengen

Vier medailles voor de oudste jeugd

Bij de jongens tot 12 jaar ging de titel naar Jorrit Bouwstra uit Reduzum met 11,07 meter. Tweede werd Mark Boer uit Zegveld (10,73) en Roan Bijlsma uit Heeg pakte het brons met 10,63 meter. Bouwstra werd afgelopen jaar kampioen in de jongste categorie.
© Martin de Jong
Viënne van der Knaap uit IJlst was het sterkste bij de meisjes tot 12 jaar. Zij ljepte in de finale een nieuw persoonlijk record van 10,16 meter. Dat was net verder dan Hieke Vogel uit Menaam, die met 10,12 meter (een persoonlijk record) tweede werd. Julia van der Kleij uit Zegveld won brons (9,26).

Jongste jeugd drie podiumplekken

Bij de jongens tot en met tien jaar ging de titel naar Hylke Brouwer uit Arum. In een nieuw persoonlijk record van 10,01 meter pakte hij het goud, voor de Hollander Jort v.d. Water (9.65, ook een PR) en Jarmo Timmens (9,46, PR).
Bij de jongste meisjes bleef de titel op het nippertje in Holland. Meike Cazant uit Kockengen pakte op haar thuisbasis de hoofdprijs met 8,16 meter. Dat was maar één centimeter verder dan Lyke Kaag uit It Heidenskip die met 8,15 meter zilver won. Else Klijn Velderman, ook uit It Heidenskip, werd met 7,72 meter derde.