Henk de Jong laat zich niet afleiden door transfers en denkt aan Twente-thuis

27 aug 2021 - 18:22

SC Cambuur speelt zaterdagavond tegen FC Twente, maar het gaat de laatste dagen in Leeuwarden over wat anders. Namelijk over nieuwe spelers. De transferperiode loopt nog tot en met maandag en zeker is dat Cambuur nog spelers zal binnenhalen. Trainer Henk de Jong laat zich er niet door afleiden.

Henk de Jong wil zo snel mogelijk van de nul punten af

De Leeuwarders zullen tegen FC Twente waarschijnlijk met dezelfde opstelling beginnen als tegen PSV. Dat betekent dat Tamás Kiss waarschijnlijk zal spelen. Zijn concurrent Nich Doodeman is er niet bij. Hij heeft last van zijn heup en ontbreekt tegen Twente, net als de al langer geblesseerde Jasper ter Heide.

Zo snel mogelijk van de nul af

Trainer Henk de Jong hoopt dat Cambuur op zijn minst een punt pakt. "We moeten zien dat we van de nul af komen. Daar zullen we alles voor doen. We moeten zien dat we na 34 wedstrijden 34 punten hebben. Daar kijk ik naar. Ik raak niet in de war van twee nederlagen hoor", vertelt De Jong.

De trainer is vrijdag jarig en werd aan het begin van de dag toegezongen door zijn spelers. Maar dat is niet het enige wat er is gedaan. Er is deze week ook extra aandacht geweest voor de verdedigende standaardsituaties. Daaruit kreeg Cambuur de laatste wedstrijden meerdere doelpunten tegen. De Jong: "Daar zijn we deze week weer mee bezig geweest."

Henk de Jong over de mogelijke nieuwe spelers bij Cambuur

Vrijdag worden er twee nieuwe spelers medisch gekeurd. De Bulgaarse middenvelder Filip Krastev en verdediger Maxim Gullit zullen er zaterdag nog niet bij zijn als Cambuur tegen Twente speelt. Wat kan De Jong vertellen over het nieuwe tweetal? "Daar kan ik nog niets over zeggen. Maar er zullen we twee jonge jongens bij komen, die zich kunnen door ontwikkelen. En voorin moet er nog wat gebeuren."

Camacho niet naar Cambuur

Deze week kwam er nog een tegenslag bij. Cambuur was volledig rond met Rafael Camacho, een Portugese aanvaller van Sporting Lissabon. Maar omdat het financieel gunstiger was voor Sporting om het in Portugal te verhuren, komt Camacho niet naar Cambuur.

"Ze hadden we nog een stuk of vijf, maar die zitten in Engeland bij de eerste achttien", zo zegt De Jong. Cambuur voerder gesprekken met Cody Drameh, Crysencio Summerville (beiden Leeds United) en Jaden Philogene-Bidace (Aston Villa), maar die mogen niet weg van hun clubs. "Maar we zijn bezig. Het komt wel dichtbij."

Tom Boere treft zaterdag zijn oude club

Voor Tom Boere wordt de wedstrijd tegen FC Twente een duel met zijn oude club. Tussen 2017 en 2019 speelde de spits bij de Tukkers. "Tegen je oude werkgever spelen, is altijd speciaal. Voor mij is het wel leuk."

Afgelopen week maakte Boere tegen PSV zijn basisdebuut. Tegen FC Groningen moest hij nog op de bank beginnen, nadat hij net was genezen van corona. Boere: "Ik heb wel het gevoel dat ik op de goede weg ben. Ik ben lekker mijn ding aan het doen op de training. Negentig minuten lang in de stijl die wij willen spelen, is nog wel pittig. Honderd procent fit ben ik dus nog niet."

De wedstrijd tussen SC Cambuur en FC Twente begint zaterdagavond om kwart voor zeven. Het is live te volgen bij Omrop Fryslân op de radio in een extra sportprogramma. Dat begint op half zeven en het commentaar wordt verzorgd door sportverslaggever Andor Faber.

(Advertentie)
(Advertentie)