Oproep Friese Statenfracties: "Creëer extra plekken om asielzoekers op te vangen"

De Friese Statenfracties van de PvdA, GroenLinks en ChristenUnie doen een oproep om extra opvangplekken voor asielzoekers in de richten in Fryslân, nu de vluchtelingenstroom weer toeneemt.
© ANP
De Friese fracties doen die oproep, omdat ze willen voorkomen dat er straks noodlocaties aangewezen moeten worden. "Als we nu niets doen, zitten de locaties van het COA naar verwachting binnen enkele weken vol. Dan moeten asielzoekers worden opgevangen op plekken die daar niet voor bedoeld zijn, zoals sport- en evenementenhallen", schrijven de fracties.
De nood is hoog bij het COA het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, ze hebben grote behoefte aan extra opvangplekken, nu de vluchtelingenstroom weer aan het toenemen is.
De fracties doen deze oproep in een brief aan de Commissaris van de Koning en Gedeputeerde Staten. Ze willen dat er gauw extra opvanglocaties komen: "Asielzoekers hebben recht op een veilig verblijf op locaties met goede voorzieningen. Vluchtelingen, waaronder geëvacueerde Afghanen die Nederland geholpen hebben, moeten goed worden opgevangen."