Spreiden is het credo bij 'De weken van de Admiraal' in Dokkum

27 aug 2021 - 07:26

Er zijn dit jaar geen Admiraliteitsdagen in Dokkum. Toch wil de organisatie het niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom zijn het van 28 augustus tot en met 3 oktober 'De weken van de Admiraal'.

Jan-Michiel van der Gang van de organisatie vindt het jammer dat ze niet kunnen doen wat ze normaalgesproken doen, maar hij wil voornamelijk kijken naar wat er wel kan.

"Spreiden is het credo"

"De rood draad is dat er geen podiumactiviteiten zijn. Dus niet een heleboel mensen op één punt, op één moment. Spreiden is het credo", zegt Van der Gang.

Om dat te bereiken, probeert de organisatie het door heel Dokkum mooi te maken. "Normaal concentreren we ons op twee punten. Dat gebeurt nu niet. De stad heeft natuurlijk heel wat mooie straatjes om te bekijken. We doen er alles aan om de mensen op deze manier te verspreiden."

De activiteiten zijn bovendien over meerdere weken verspreid. Zo denkt de organisatie dat er niet te veel mensen bij elkaar komen in de binnenstad.

Voor de sponsors en vrijwilligers

De voornaamste reden om toch wat te organiseren, is volgens Van der Gang om de sponsors en vrijwilligers toch iets te bieden. "Die groep willen wij heel graag bijeen houden om in 2022 de organisatie van de Admiraliteitsdagen weer mogelijk te maken."

De weken van de Admiraal beginnen zaterdag en duren tot en met 3 oktober.

(Advertentie)
(Advertentie)