Sijbrandij, Scheepstra en Zeinstra oppermachtig

25 aug 2021 - 16:44

Voor het tweede jaar op rij hebben Nienke Sijbrandij, Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra de Dames PC gewonnen. In Weidum waren ze de hele dag oppermachtig.

Zo eindigde de finale:

In de finale wonnen de titelverdedigers met 5-2 6-4 van Tineke Dijkstra, Louise Krol en Harmke Siegersma. Het partuur van Dijkstra pakte het eerste bordje, maar daarna liep Sijbrandij uit naar 4-1. Vooral Manon Scheepstra sloeg de ene na de andere bal boven. Dijkstra kwam nog terug tot 4-2, maar spannend werd het niet meer. Op 5-2 en 6-4 haalde de opslag van Tineke Dijkstra het perk niet.

Nienke Sijbrandij - Foto: Dijks Fotografie

Voor de finale had het partuur van Sijbrandij slechts één bordje afgestaan. Dat was in de tweede omloop tegen Inge Jansma, Larissa Smink en Anouk Smink (5-1 6-4). Daarvoor hadden de favorieten al afgerekend met Sietske Okkema, Jeska Terpstra en Martzen Deinum. In de halve finale waren Sijbranda-en-co vrijgeloot.

Manon Scheepstra heeft de belangrijkste wedstrijd van het jaar nu zeven keer gewonnen. Voor Sijbrandij en Zeinstra is het na de winst van vorig jaar de tweede PC-titel.

(Advertentie)
(Advertentie)