Tjisse Steenstra koninklijk in eigen dorp

22 aug 2021 - 16:00

Een zeer sterk kaatsende Tjisse Steenstra heeft met Renze Hiemstra en Hans Wassenaar de Van Aismapartij yn Bitgum gewonnen. In de finale rekenden ze af met het partuur van Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra (5-3 6-4).

Foto: Henk Bootsma

In de finale zag het er lang niet naar uit. Het partuur van Bergsma pakte een 1-3 voorsprong en kon de overwinning al bijna ruiken, maar de mannen begonnen foutjes te maken, terwijl Steenstra het op de heupen kreeg. Het ene na het andere eerst viel de kant van Steenstra op, met een 5-3 6-4 eindstand als gevolg.

Extra training

Het is tot nu toe nog niet het seizoen van Steenstra. Daarom heeft hij de afgelopen week extra hard getraind. Dat hielp kennelijk, gezien de overwinning in Bitgum. Dat is ook het dorp waar hij opgroeide. "Dit is thuis, hier heb ik mijn jeugd doorgebracht, en dan is het terrein van mij."

Verslaggever Geert van Tuinen in gesprek met uitblinker Tjisse Steenstra

In de halve finale had het partuur van Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra nog vertrouwen getankt door Jelle Attema, Gabe-Jan van Popta en Pieter Jan Leijenaar af te drogen: 0-5 4-6.

Drent was zaterdag nog koning in Bitgum en leek 'de dubbel' te pakken, maar zijn partuur kwam tekort. "Wij weten wat we kunnen, maar hij mag nooit zo lang aan de opslag staan. Dat is ons nog nooit gebeurd en dat zal ons ook niet meer gebeuren, dat zeg ik je bij dezen. Maar dit was echt niet best."

Dylan Drent over de finale

(Advertentie)
(Advertentie)