SC Heerenveen kijkt uit naar eerste thuiswedstrijd: "Zelfs een beetje zenuwachtig"

SC Heerenveen speelt zaterdagavond in het Abe Lenstra Stadion tegen RKC Waalwijk voor het eerst weer een wedstrijd voor een groot publiek. Een nieuwe ervaring voor de verdediger en zomeraanwinst Milan van Ewijk: "Ik ben zelfs een beetje zenuwachtig", zegt hij in aanloop naar de wedstrijd.
Milan van Ewijk is een beetje zenuwachtig voor de wedstrijd:
De club verwacht zaterdagavond tussen de 14.000 en 15.000 bezoekers in het stadion, dat maximaal voor twee derde gevuld mag zijn. "Ik sta te popelen om die wedstrijd te beginnen", zegt Van Ewijk, die deze zomer overkwam van degradant ADO Den Haag. "De eerste officiële thuiswedstrijd in het tenue van Heerenveen. Dat is wel iets waar ik blij van word."

Blessures

Trainer Johnny Jansen moet het tegen RKC wel stellen zonder Arjen van der Heide en Rami Hajal. Mitchell van Bergen, die dichtbij een overgang naar Middlesbrough is, start niet in de basis.
Filip Stevanovic en Siem de Jong zullen naar alle waarschijnlijkheid de vervangers van Van der Heide en Van Bergen zijn. "We hebben niet heel veel keuzes", zegt Jansen. "Maar ik ga de opstelling nog niet prijsgeven."
Johnny Jansen wil de klik met het publiek terugvinden:
RKC Waalwijk verraste vorige week nog met een overwinning op AZ Alkmaar. Dat is een waarschuwing voor de Friezen. "We zullen ongelooflijk scherp en geconcentreerd moeten zijn om een goed resultaat te halen. De tijd dat we fluitend van tegenstanders wonnen ligt ver achter ons", weet Jansen.
Daarvoor hoopt Heerenveen de lijn van de eerste helft tegen Go Ahead Eagles door te trekken. In de tweede helft raakte volgens Jansen de structuur wat uit zijn elftal. "Dan moet je gaan corrigeren en op het moment dat je dingen moet corrigeren, dan wordt het een soort domino-effect. Dat vond ik vorige week een beetje te veel."
In de voorbereiding op de wedstrijd krijgt Jansen in ieder geval hulp van Van Ewijk. "Ik speel tegen een oud-teamgenoot: Michiel Kramer. Dus ik kan de twee centralen nog wel wat tips geven over hoe ze de duels moeten aanpakken", zegt de verdediger.

Klik

De sleutel tot succes dit seizoen ligt volgens Jansen bij de klik met het publiek. Die moet weer terugkomen. Zaterdag hoopt de ploeg de eerste vonken over te laten springen. "Met een enthousiast elftal. Dat enthousiasme moeten we uitstralen naar het publiek", zegt Jansen.
"Daar gaan we heel veel energie in stoppen met elkaar. Dat zal met vallen en opstaan gaan, maar dat willen we zeker voor elkaar krijgen", zegt Jansen. Volgens de trainer komen de goede resultaten dan vanzelf.
De wedstrijd begint zaterdag om 18.45 uur en is live te volgen bij Omrop Fryslân op de radio. Het commentaar is in handen van Arjen de Boer.