In stijl naar Cambuur met een speciale limousine

Elke keer met vijf auto's naar de wedstrijden van Cambuur toe. Dat moest anders, dacht een vriendengroep. Daarom kochten ze een oude limousine die ze ombouwden tot een ware Cambuurslee.
De groep bedacht een plan om een grote limousine te kopen. "Dan hoeft er maar één te rijden", zegt mede-initiatiefnemer Tjalling Posthuma Linthorst. "Nu kunnen we in stijl naar Cambuur."
"We hadden een paar dingen die erop moesten: Cambuur Leeuwarden en 058 Weest Wel", vertelt Posthuma Linthorst. Ze hopen op een speciale parkeerplek bij het stadion. "Zodat bijvoorbeeld de jeugd er mee op de foto kan."
De Cambuurslee zal vooral voor thuiswedstrijden gebruikt worden. "Er ligt een dikke V8 in, dus ik denk dat helemaal naar Rotterdam wat te gek wordt. Maar er zullen vast uitwedstrijden tussen zitten."

Kinderfeestjes

Zondag werd de slee voor het eerst gebruikt, voor de wedstrijd tegen FC Groningen. De reacties op de slee zijn uitermate positief, zegt Posthuma Linthorst. "Er zijn al aanvragen van kinderfeestjes tot een weekendje weg."