Jarno (16) uit Lemmer zet zich in voor kinderen die niet op vakantie kunnen

16 aug 2021 - 07:15

Gratis hamburgers, spelletjes en gezelligheid voor kinderen die niet op vakantie kunnen deze zomer: het komt allemaal uit de koker van de 16-jarige Jarno Walinga uit Lemmer. Al sinds hij dertien jaar oud is organiseert hij zogeheten 'Blockparty's' voor kinderen die het net wat minder breed hebben.

Foto: Shutterstock.com (Olesia Bilkei)

"Ik woonde voor Lemmer in Hogeveen, daar zat ik bij een groep die ook zoiets deed", legt Jarno uit. "Ik vond het jammer dat het hier niet was, daarom ben ik er gewoon zelf mee begonnen."

Activiteiten

Hij zette een jongerenvereniging op en zocht sponsoren. De komende drie dagen zijn er allerlei activiteiten, in samenwerking met basisschool De Tweespan en buurtverenigingen Zandbanken en de Steiger. "Er is van alles te doen: er zijn een springkussen, suikerspinnen, graffiti."

Jarno Walinga uit Lemmer

Afgelopen jaar kwamen er wel tussen de 50 en de 100 kinderen per dag langs. "Ik ga van alles en nog wat doen de komende dagen. Ik kijk er het meest naar uit dat kinderen plezier hebben. Zodat iedereen een kans heeft om wat leuks te doen in de vakantie."

Kinderen die om wat voor reden dan ook niet op vakantie kunnen, zijn gewoon welkom in Lemmer. Met dank aan sponsoren en vrijwilligers is deelname gratis.

(Advertentie)
(Advertentie)