Pier Eringa: "Burgemeester? Ik geloof niet dat dat bij mij past"

15 aug 2021 - 18:49

"Burgemeester? Ik geloof niet dat dat bij mij past." Dat zei topbestuurder Pier Eringa in het radioprogramma Buro de Vries. Toen Leeuwarden na het ophouden van Ferd Crone een nieuwe burgemeester zocht, circuleerde ook de naam van Eringa. "Maar ik vind een burgemeester wat te veel van de representatie en te weinig van de échte inhoud."

"De inhoud zit toch vaak bij de wethouders. Minister of politicus zal ik ook niet worden. Vooral in de tijd van ProRail (waar Eringa president-directeur was, red.) had ik veel contacten met die wereld en ik weet daarom ook wel hoe het werkt. Maar ik wil daar geen deel van uitmaken. Het publieke domein op het gebied van gezondheid, veiligheid en openbaar vervoer vind ik mooi. Maar dan vooral op concrete thema's, om daar wat voor elkaar te krijgen."

Omrop Fryslân

Toen Eringa werd gewezen op de directeurs-vacature die de Omrop op dit moment heeft, viel een kleine stilte. "Dat is een mooie wereld en ook het vak is mooi. Ik ben, denk ik, beter uit in een grotere organisatie met grotere problemen. Bovendien is er vast een Omrop-directeur te vinden die het beter kan dan ik."

Foto: Omrop Fryslân, René Koster

Pier Eringa: "Burgemeester? Ik geloof niet dat het bij mij past"

In de zomerweken ontvangt Buro de Vries tussen 12.00 en 13.00 uur op zondag een zogenaamde zomergast. Alle afleveringen van de podcast van Buro de Vries zijn op deze plek terug te vinden.

(Advertentie)
(Advertentie)