Partuur Enno Kingma wint in Kimswerd, zevende seizoenswinst voor Sijbrandij-en-co

15 aug 2021 - 17:48

Het partuur van Enno Kingma heeft zondag de hoofdklassepartij in Kimswerd gewonnen. Samen met zijn partners Kees van der Schoot en Menno van Zwieten was Kingma in de finale te sterk voor het partuur van Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra. Het werd 5-5 4-6.

Foto: Henk Bootsma

Het partuur van Kingma leek in de finale eenvoudig op de overwinning af te stevenen. Kingma-en-co kwamen op een 2-5 voorsprong, maar daarna kwam het partuur van Bergsma terug in de wedstrijd. Eerst voor eerst pakten ze en zo werd het zomaar gelijk: 5-5. Bij 5-5 4-6 sloeg Menno van Zwieten de bal boven en zo was de overwinning voor Kingma-en-co.

Derde prijs voor debutant

In de halve finale hadden Kingma-en-co al afgerekend met het partuur van Remmelt Bouma, Jelmer Miedema en Thomas van Zuiden (5-2 6-2). Bouma-en-co pakten wel de derde prijs. Dat was vooral speciaal voor Jelmer Miedema. Hij moest invallen voor Bauke Dijkstra en viel bij zijn debuut dus meteen in de prijzen.

Sijbrandij-en-co ook in Vrouwenparochie de sterkste

Nienke Sijbrandij, Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra pakten ook in Vrouwenparochie de krans. In de finale wonnen ze met 5-1 6-2 van Annet de Haan, Lotte Delgrosso en Annelien Broersma. Het was al de zevende seizoenswinst voor het partuur van Sijbrandij.

De derde plaats was voor het partuur van Ilse Tuinenga, Margriet Bakker en Sjanet Wijnia. Tegen Serena Hovenga, Amarins de Groot en Aluca Bouma waren zij met 5-2 6-4 te sterk.

(Advertentie)
(Advertentie)