Milan van Ewijk glundert: debuut, drie punten én publiek erbij

De winst is mooi, maar bijna net zo mooi vond Milan van Ewijk het om weer eens voor een 'vol' stadion te spelen. De nieuwe rechtsback van Heerenveen glunderde na de winst op Go Ahead Eagles (0-1). "Het was direct een soort heksenketel, daar doen we het eigenlijk voor."
Debuteren met winst en voor een vol stadion, voor Van Ewijk kan het niet mooier:
Eenvoudig ging het niet in Deventer, moest Van Ewijk toegeven. "De tweede helft was helemaal chaos, maar ik ben blij met de drie punten."
Maar dat was niet het enige waar Van Ewijk blij mee was: "Het is mooi dat ik mijn officiële debuut bij Heerenveen heb kunnen maken. En dan ook nog met de fans erbij, dat geeft een heel andere sfeer. Ik ben blij dat ik weer voor een vol stadion heb kunnen spelen."
Bij die bal op de lat, daar had ik misschien wat korter op moeten zitten.
Milan van Ewijk blijft zelfkritisch
Ondanks het feit dat Heerenveen de nul kon houden, was Van Ewijk toch kritisch op zijn eigen spel. "Bij die bal op de lat, daar had ik misschien wat korter op moeten zitten. Maar voor de rest ben ik superblij."

Compliment voor de strijd

Aanvoerder Erwin Mulder is blij dat zijn ploeg de overwinning over de streep kon trekken: "Op een gegeven moment spelen zij met vijf man voorop, dan weet je dat het vechten wordt. Daarvoor moet ik mijn team wel een compliment geven, dat we met zijn allen zoveel strijd geleverd hebben."
Keeper Erwin Mulder is blij dat hij de nul kon houden:
Heerenveen kreeg geen tegengoals te verduren en dat was voor keeper Mulder extra mooi: "De nul is heilig. Natuurlijk hoop je dat je in de tweede helft wat meer kansen kunt creëren, maar ik ben blij dat we de nul vast hebben kunnen houden."
Mulder was ook blij met de steun van het publiek. Volgens hem heeft die steun er mede voor gezorgd dat Heerenveen de voorsprong vast kon houden. En de overwinning smaakt uitstekend: "Winnen is een heel fijn gevoel en ik ben blij dat we dat vandaag ook weer gedaan hebben."

Langer de rust bewaren

De eerste helft, dat is de manier waarop trainer Johnny Jansen wil dat zijn ploeg voetbalt: "Van achteruit, met goed positiespel. En de dreiging moet met name komen over de zijkanten. Daar zijn we denk ik wel aardig in geslaagd. We hadden alleen wat langer de rust moeten bewaren om ze helemaal kapot te spelen."
"We hebben geknokt en gestreden, een grote pluim voor de jongens"
De tweede helft was een ander verhaal. Toen stonden de Friezen lang onder druk: "Als je van achteruit niet meer rustig kunt opbouwen, dan moet je over de druk heen spelen. Je moet voorin aan het voetballen zien te komen. Voorin waren we 'm te snel kwijt, dan blijf je onder druk staan."
De tegenaanval is normaal gesproken een wapen van Heerenveen. Althans, dat moet het zijn. "Maar daar kwam te weinig van terecht", vindt Jansen. "Maar we hebben geknokt en gestreden, een grote pluim voor de jongens."