Henk de Jong: "Wij krijgen het erg lastig in de eredivisie"

15 aug 2021 - 07:00

SC Cambuur begint het avontuur in de eredivisie zondag met een thuiswedstrijd tegen FC Groningen. De Leeuwarders hebben een matige voorbereiding op het nieuwe seizoen achter de rug. Een aantal oefenwedstrijden kon niet doorgaan en de Leeuwarders hadden met coronabesmettingen in de eigen selectie te maken.

Foto: Orange Pictures

Die selectie is nu weer zo goed als volledig, al kunnen de spelers die corona hebben gehad nog geen hele wedstrijd spelen. Bovendien is het Cambuur nog niet gelukt om de selectie met een aantal nieuwe spelers op peil te brengen. De club is druk bezig, maar haalt niet zomaar spelers.

"Er komen nog nieuwe spelers bij"

Trainer Henk de Jong: "Wij halen niet om het halen. Dan is ons geld op. Wij hadden contact met drie jonge spelers uit de Engelse competitie, Spelen die jongens opeens in de basis bij hun eigen club. Tja, dan komen ze dus niet naar Leeuwarden. Maar het komt goed: er komen nog nieuwe spelers bij."

Een van die spelers zou Jarchinio Antonia kunnen zijn. Hij kreeg geen contractverlenging, maar is nu wel met Cambuur in gesprek over een nieuw contract.

Henk de Jong: "We krijgen het erg lastig"

Henk de Jong verwacht zware eerste weken voor Cambuur. "Ja, we krijgen het erg lastig. De voorbereiding was niet ideaal, maar ik kan terugvallen op de basis van vorig jaar. Als wij ons dit seizoen handhaven in de eredivisie, dan doen we het geweldig."

"FC Groningen gaat ons op de flikker zitten"

In de eerste tegenstander, FC Groningen, ziet De Jong een erg goede ploeg. "Ik heb ze bekeken en ik denk dat zij in de top zes kunnen spelen. Ik heb onze spelers op de huid gezeten en ik heb ze gezegd dat Groningen ons op de flikker gaat zitten. Daar waarschuw ik al anderhalve week voor. Ik ben benieuwd hoe wij zullen spelen tegen goede tegenstanders. Dat is erg interessant."

Cambuur speelt met exact dezelfde spelers als vorig jaar, behalve de spits. Dat is niet meer Robert Mühren, maar Sam Hendriks.

Erik Schouten denkt dat Cambuur een goede kans maakt tegen FC Groningen:

Aanvoerder Erik Schouten begint te lachen als hem wordt gevraagd of hij uitkijkt naar de competitie. "Wat dacht je zelf", zegt hij. Schouten kijkt uit naar het spelen in de eredivisie, al realiseert hij zich dat het veel lastiger dan vorig seizoen wordt. "Toen waren we meestal de bovenliggende partij. Dat zal nu anders zijn."

Schouten kijkt met gemengde gevoelens terug op de rommelige voorbereiding. "Dat was niet ideaal en dan sluipt er toch corona in de selectie. Heel vervelend. Maar inderdaad, er staat dezelfde ploeg als vorig seizoen, alleen een andere spits. Dus we weten wat we aan elkaar hebben. Er zitten veel vastigheden in, al kunnen dingen altijd nog beter."

De wedstrijd SC Cambuur - FC Groningen begint zondag om 12.15 uur en is live te volgen bij Omrop Fryslân op de radio. Het commentaar is in handen van Geert van Tuinen.

Trefwoorden: 
SC Cambuur Leeuwarden voetbal
(Advertentie)
(Advertentie)