RIVM: 99 nieuwe besmettingen in Fryslân

In Fryslân zijn in de afgelopen 24 uren 99 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Dat meldt het RIVM. Dat zijn er zeven meer dan donderdag. Toen ging het om 92 besmettingen.
Het dagelijkse aantal besmettingen van de laatste drie weken (komt de grafiek niet goed in beeld, klik dan hier):
Gemiddeld zijn er in de afgelopen week iedere dag 79 besmettingen gemeld in Fryslân. Donderdag lag dat gemiddelde op 76, een week geleden op 82.
De meeste nieuwe besmettingen zijn geregistreerd in de gemeente De Fryske Marren (22). Daarna komen Súdwest-Fryslân (15), Leeuwarden (11) en Tytsjerksteradiel (10).
Vier gemeentes melden geen nieuwe besmettingen. Het gaat om de vier eilandgemeentes.
Het aantal besmettingen per gemeente (zie je de kaart niet goed, klik dan hier):

Geen overlijdens of ziekenhuisopnames

In Fryslân zijn in de afgelopen 24 uren geen nieuwe overlijdens gemeld als gevolg van het coronavirus. Er zijn ook geen Friezen met het coronavirus in het ziekenhuis opgenomen.

15 ziekenhuisopnames, 7 op intensive care

Momenteel liggen er vijftien patiënten met het coronavirus in de Friese ziekenhuizen, dat heeft het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland bekendgemaakt. Daarvan liggen er zeven op de intensive care en acht op andere afdelingen.
Het aantal bezette bedden in de Friese ziekenhuizen (zie je de grafiek niet goed, klik dan hier):
Landelijk ligt het aantal nieuwe coronabesmettingen op 2.718. Gemiddeld zijn er in Nederland de afgelopen week iedere dag 2.338 besmettingen geregistreerd.
Kijk voor meer cijfers over het coronavirus op omropfryslan.nl/corona.