'SC Heerenveen aan stand verplicht om te winnen van Go Ahead Eagles'

Voor SC Heerenveen begint vrijdag de eredivisie met de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Na acht weken voorbereiding kijkt trainer Johnny Jansen er echt naar uit. "Ik wil graag zien hoe wij onszelf straks verkopen. Hoe gaan we om met goede en minder goede dingen?"
Trainer Johnny Jansen van SC Hearrenfean © Orange Pictures
De trainer is heel benieuwd hoe zijn ploeg daarmee omgaat. In zijn basiself staan twee nieuwe gezichten: Sven van Beek en Milan van Ewijk. Verder is de ploeg hetzelfde gebleven. Grootste verschil is dat centrale verdediger Pawel Bochniewicz ontbreekt. De Poolse sterkhouder ligt er lang uit met een kruisbandblessure.
Grootste verrassing in de basiself is dat Arjen van der Heide de voorkeur krijgt boven Filip Stevanovic. De 18-jarige Stevanovic is een talent uit Servië, die gehuurd wordt van Manchester City. Jansen: "Beiden zijn grote talenten, maar weten ook dat ze niet allebei 34 wedstrijden gaan spelen. Ik geef nu de voorkeur aan Arjen."
Verwachte opstelling: Mulder; Van Ewijk, Dresevic, Van Beek, Kaib; Joey Veerman, Kongolo, Halilovic; Van Bergen, Henk Veerman en Arjen van der Heide.
Henk Veerman denkt dat Go Ahead Eagles degradeert
Go Ahead Eagles promoveerde afgelopen seizoen als de nummer twee van de eerste divisie. Bovendien werken ze met de laagste begroting van de eredivisie. Tel daarbij op dat 'Kowet' in de eredivisie nog nooit gewonnen heeft van SC Heerenveen. Spits Henk Veerman vindt dan ook dat Heerenveen het aan zijn stand verplicht is om te winnen.
"Dat vind ik wel, al wordt het een lastig potje", zegt de spits, die voor zijn positie geen serieuze concurrenten heeft. "Ik verwacht een zeer verdedigend Go Ahead Eagles. En ze hebben met die Oratmangoen een jongen die zwerft tussen de linies, dat kan wel eens een probleem worden."
De wedstrijd begint vrijdag om 20:00 uur en is live te volgen bij Omrop Fryslân op de radio. Het commentaar is in handen van Arjen de Boer.