Hoogtepunten van de fierljepstrijd in IJlst: voorbereiding voor de tweekamp

De Friese fierljeppers maken zich op voor de tweekamp tegen de Hollanders. De wedstrijd van woensdag in IJlst laat zien dat de vorm goed is. Die tweekamp is zaterdag in Vlist (Zuid-Holland).
De hoogtepunten van de Fryslân Cup in IJlst:
De tweekamp is de enige fierljepwedstrijd waarbij het draait om de teamprestatie. De optelsom van de verste Hollandse topsprongen tegenover de Friese sprongen in alle vijf groepen (mannen, vrouwen, junioren, jongens en meisjes) levert de uiteindelijke winst op.
Van de laatste acht tweekampen wisten de Hollanders vijf keer te winnen. Vorig jaar werd de tweekamp geschrapt vanwege het coronavirus, twee jaar geleden wonnen de Friezen in IJlst.

Vorig jaar klein verschil

De vorige keer was het verschil maar klein: Fryslân 393,34 meter tegen Holland 391,60 meter, een verschil van 1,74 meter. Dat is over 24 springers dus maar ruim zeven centimeter per deelnemer in het voordeel van de Friezen.
De tweekamp tussen de Hollanders en de Friezen in Vlist is sneon live te volgen bij Omrop Fryslân. De livestream begint om 14.00 uur en is te zien via onze website, de Omrop-app en op YouTube.