Risiconiveau voor coronavirus in Fryslân omlaag naar zorgelijk

11 aug 2021 - 17:14

Doordat het aantal positieve tests en het aantal ziekenhuisopnames dalen, kunnen de risiconiveaus voor het coronavirus in twaalf regio's omlaag. Voor Fryslân geldt daarom dat het risiconiveau van ernstig naar zorgelijk gaat.

Foto: Shutterstock.com (Horth Rasur)

De overheid heeft de status van de 25 veiligheidsregio's woensdag weer vastgesteld. Met Fryslân gaan ook IJsselland, Gelderland-Midden en Noord-Holland van ernstig naar zorgelijk.

Groningen gaat met Gooi en Vechtstreek in één klap twee stappen naar beneden. Ze stonden allebei sinds 13 juli op het hoogste niveau, zeer ernstig, maar hebben nu de status zorgelijk.

De risiconiveaus van laag naar hoog:

  1. Waakzaam De situatie is onder controle te houden. Het aantal nieuwe besmettingen is laag en/of de druk op de zorg valt mee.
  2. Zorgelijk De situatie is lastig om onder controle te houden. Er zijn veel nieuwe besmettingen, en/of de druk op de zorg is groot.
  3. Ernstig De situatie is slecht. Er zijn veel nieuwe besmettingen en/of de druk op de zorg is heel groot.
  4. Zeer ernstig De situatie is erg slecht. Er zijn extreem veel nieuwe besmettingen en/of de druk op de zorg is extreem groot.

Bron: coronadashboard.rijksoverheid.nl

Twente, Utrecht, Zaanstreek-Waterland, Kennemerland, Hollands Midden en Brabant-Zuidoost zakken van zeer ernstig naar ernstig.

Limburg-Noord is de enige regio die omhoog gaat, van ernstig naar zeer ernstig.

(Advertentie)
(Advertentie)