GGD Fryslân zet in op voorlichting over vaccinatie op scholen

10 aug 2021 - 12:31

De GGD Fryslân richt zich in de corona-vaccinatiecampagne de komende tijd extra op kinderen tussen de 12 en 17 jaar. Die kunnen zich sinds ruim een maand ook laten inenten, maar nog niet heel veel kinderen hebben dat gedaan. De GGD zet de campagne op in overleg met scholen.

By in faksinaasjelokaasje fan GGD Fryslân - Foto: Omrop Fryslân

De GGD wil de kinderen vooral voorlichten over het nut van vaccineren. "We proberen de leerlingen de juiste informatie te verschaffen zodat ze zelf een juiste beslissing kunnen nemen of ze zich wel of niet laten vaccineren", zegt Jeanette Provoost van de GGD Fryslân.

En als scholen het willen, dan zou de speciale vaccinatiebus ook langs kunnen komen. "Maar waar we een beetje huiverig voor zijn is om op die manier een dwang uit te oefenen dat die jongeren zich laten vaccineren. Het moet wel heel duidelijk een vrijwillige keuze zijn van de jongeren en hun ouders", zegt Provoost.

Arbeidsmigranten

De GGD maakte maandag al bekend ook een campagne op te zetten voor de arbeidsmigranten. "Omdat die doelgroep minder makkelijk bereikt wordt via de reguliere kanalen. Het zijn uiteraard buitenlanders die niet altijd het Nederlands voldoende machtig zijn. Dus daar moet je ook informatie verstrekken in de andere talen."

"We proberen deze mensen te bereiken via de uitzendbureaus die de arbeidsmigranten in Nederland tewerk stellen", zegt Provoost.

In totaal is nu ongeveer 75 procent van de Friezen gevaccineerd. De GGD streeft naar een vaccinatiegraad van 85 procent. "En bij de jongere groep, omdat we weten dat de vaccinatiebereidheid daar wat lager is, streven we naar 75 procent."

Jeanette Provoost van GGD Fryslân

(Advertentie)
(Advertentie)