Groene Ster zaterdag het decor van eerste Leeuwarder triatlon

10 aug 2021 - 08:15

Het Groene Ster-gebied is zaterdag het decor van de eerste Leeuwarder triatlon. Er doen honderd sporters mee aan het evenement. Dat is ook het maximale aantal, omdat de organisatie het aantal deelnemers beperkt wil houden vanwege de geldende coronamaatregels.

De Griene Stjer yn Ljouwert - Foto: ANP Foto

De deelnemers zwemmen en hardlopen in het Groene Ster-gebied, voor het fietsen doen ze onder andere ook Gytsjerk en Lekkum aan. De deelnemers kunnen kiezen uit een korte en een lange triatlon.

Het idee van de triatlon komt van Daniël Hooghiemstra. "Ik ben zelf ook bezoeker van het gebied en fervent deelnemer aan triatlons. Je hebt een idee en je praat wat met mensen. Van het een komt het ander en zaterdag is het zover", zegt de organisator.

Wachtlijst

Als het aan Hooghiemstra ligt dan blijft het niet bij deze ene editie. "Op het moment dat mensen zich in konden schrijven, liep het al storm. Ik heb nu nog een behoorlijke wachtlijst van mensen die eigenlijk niet mee kunnen doen. Dat geeft wel veel vertrouwen. Mensen vinden het leuk en het spreekt aan. Dus ik zou het graag nog eens willen doen", aldus de triatleet.

Organisator Daniël Hooghiemstra over de Leeuwarder triatlon

(Advertentie)
(Advertentie)