Laatste oefenwedstrijd SC Heerenveen gestaakt vanwege noodweer

SC Heerenveen heeft de voorbereiding op het nieuwe seizoen met een vervelend gevoel afgesloten. De wedstrijd tegen het Italiaanse Lecce werd namelijk in de 46ste minuut gestaakt wegens noodweer. Op het moment van staken was het 1-1.
© Omrop Fryslân, Lars de Leeuw
Heerenveen begon wel aardig met druk naar voren, maar de Italianen maakten de eerste goal. Een hoekschop werd knap in het doel gekopt door spits Massimo Coda van Lecce: 0-1.

Weer een Heerenveen-verdediger geblesseerd

Na ruim 20 minuten moest verdediger Ibrahim Dresevic naar de kant met een blessure. Zijn vervanger was Syb van Ottele. Dresevic is al de derde verdediger van Heerenveen die in de voorbereiding op het nieuwe seizoen geblesseerd is.
Pawel Bochniewicz ligt er maanden uit met een afgescheurde kruisband en Lucas Woudenberg heeft een enkelblessure. Woudenberg is wel op de weg terug.
De blessure van Dresevic lijkt echter mee te vallen. Dat zei trainer Johnny Jansen na de wedstrijd.
Trainer Johnny Jansen:
Joey Veerman zorgde in de 26e minuut voor evenwicht in de score. Veerman dribbelde richting het strafschopgebied, combineerde met Mitchell van Bergen en maakte het zelf, via de binnenkant van de paal, keurig af.
Daarna kreeg Heerenveen een paar mooie kansen om op voorsprong te komen: een schot van Tibor Halilovic verdween over de goal en Henk Veerman schoot een voorzet van Rami Kaib van dichtbij op de voet van keeper Marco Bleve.
Keeper Erwin Mulder:
Direct na de rust werd de wedstrijd stilgelegd in verband met noodweer. Na een harde onweersklap stuurde scheidsrechter Van der Laan de ploegen weer naar binnen. Het publiek werd verzocht om in verband met de veiligheid wat hoger op de tribune te gaan zitten.
De ploegen zagen de weersomstandigheden even aan, maar er kwamen nog veel meer buien aan.

Wedstrijd stilgelegd wegens onweer

De Italianen, die uitkomen in de Serie B, het tweede niveau van Italië, moesten voor 23.00 uur bij Airport Eelde zijn, omdat het vliegveld dan sluit. Daarom is besloten om de wedstrijd niet meer uit te spelen.
De opstellingen
SC Heerenveen: Mulder; Van Ewijk, Van Beek, Dresevic (25' Van Ottele), Kaib; Kongolo, Halilovic, J. Veerman; Van Bergen, H. Veerman, Stevanovic.
Lecce: Bleve; Gendrey, Lucioni, Tuia, Vera; Hjulmand, Majer, Björkengren; Listkowski, Coda, Olivieri.
Volgende week opent SC Heerenveen het nieuwe eredivisieseizoen tegen Go Ahead Eagles. De ploegen trappen op vrijdag 13 augustus om 20.00 uur af in de Adelaarshorst in Deventer.