Cambuur in slotfase toch nog naast Waasland-Beveren: 2-2

07 aug 2021 - 19:02

SC Cambuur heeft de laatste wedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen gelijkgespeeld. In het Belgische Beveren werd het 2-2 tegen Waasland-Beveren. De doelpunten van Cambuur kwamen op naam van Sam Hendriks en Issa Kallon.

Trainer Henk de Jong:

Cambuur had een droomstart tegen de ploeg die uitkomt op het tweede niveau van België. Sam Hendriks kroop in de vierde minuut goed voor een Belgische verdediger en tikte de voorzet van Robin Maulun in het doel, een echte spitsengoal. Daarna kreeg Cambuur kansjes om de voorsprong uit te breiden, maar een tweede goal viel niet.

Waasland-Beveren had later wel geluk. Na een hoekschop ontstond een klutssituatie voor het Cambuur-doel. Leonardo Bertone kopte de bal in twee instanties richting de tweede paal, waar Kevin Hoggas de bal via Doke Schmidt tegen de touwen schoot. Met een 1-1 tussenstand op het scorebord zochten beide teams de kleedkamers op.

Issa Kallon:

Weer een tegengoal na een hoekschop

Na de rust was er een overwicht voor de Belgen. Al snel voorkwam Doke Schmidt met een sliding de 2-1. Daarna was er een schot van oud-PSV-speler Matthias Verreth die over het doel van Cambuur vloog. Maar een doelpunt kon niet uitblijven en dat gebeurde dan ook niet. In de 64ste minuut stond Leonardo Bertone volledig vrij bij de tweede paal. Zijn schot verdween via Alex Bangura in de goal: 2-1.

Ook na het doelpunt van Waasland-Beveren had Cambuur het lastig. De Leeuwarders kwamen bij vlagen niet van de eigen helft af. De Belgen sprongen echter niet goed met hun kansen om en dat kwam ze duur te staan. Twee minuten voor tijd kwam Cambuur namelijk op gelijke hoogte.

Issa Kallon ging op snelheid langs zijn tegenstander en schoot de bal via de lat hard in de goal. Zo eindigde de laatste oefenwedstrijd van Cambuur in 2-2.

De opstellingen:

SC Cambuur: Stevens; Schmidt (78' Van der Meer), Mac-Intosch (63' Tol), Schouten (C), Bangura; Hoedemakers, Maulun (63' Jacobs), Breij; Doodeman (63' Sambissa), Hendriks (63' Kallon), Paulissen.

Waasland-Beveren: Jackers (C); Mertens (86' Traoré), Schoonbaert, Vukotic, Davis (70' Knollenburg) ; Hoggas (70' De Mey), Bertone (70' Schryvers), Verreth (78' Trari); Albanese (70' Reyners), Maderner (70' Faucher), Efford (70' Edmundsson).

Volgende week zondag begint het eredivisieseizoen voor SC Cambuur. De promovendus neemt het dan op tegen FC Groningen. Die wedstrijd begint om 12:15 uur en wordt in het eigen stadion gespeeld. Het stadion mag bij die wedstrijd, in verband met de coronamaatregelen, slechts voor twee derde gevuld zijn.

Mitchel Paulissen van Cambuur - Foto: Orange Pictures
Trefwoorden: 
SC Cambuur voetbal
(Advertentie)
(Advertentie)