Waarschuwing voor onweersbuien in het weekend

07 aug 2021 - 19:01

Het KNMI heeft voor het Noorden code geel afgekondigd vanwege een aantal fikse onweersbuien. Er is kans op windstoten en blikseminslag. "Het kunnen flinke buien zijn met onweer en veel water op de weg. Voor de watersport en het verkeer een duidelijke waarschuwing", zegt weerman Piet Paulusma.

Flinke onweersbuien boven Luinjeberd - Foto: Noordernieuws

Code geel is voorlopig tussen 14.00 en 21.00 uur geldig. Er kunnen windstoten tot z'n 65 kilometer per uur voorkomen. In de loop van de avond trekken de meest actieve buien weer weg.

Met name het zuidoostelijke deel van de provincie heeft zaterdagmiddag al te maken met onweer. In de omgeving van Gorredijk, Oosterwolde en Appelscha ging het flink tekeer. Dat is ook het geval bij Vlieland en Terschelling.

Buien met onweer en veel water

"Een deel trekt over het Oosten, een deel gaat over het Waddengebied", zegt weerman Piet Paulusma. "Je kunt beter niet met een boot op het water zijn. We zijn er daarmee nog niet, want later in de middag en avond volgen er weer stevige buien. Zondag ook, dan waait het ook nog eens hard: kracht 7 vanuit het zuidwesten, met windstoten in kracht 8 of 9."

Weerman Piet Paulusma

(Advertentie)
(Advertentie)