"Ik zag opeens iemand met een wapen in zijn hand"

Inwoners van Leeuwarden zijn maandagavond flink geschrokken, toen ze politieagenten op een man zagen schieten. Het is onduidelijk hoe vaak er is geschoten. "Op een gegeven moment ben ik opgehouden te tellen", zegt een omwonende.
"Ik zag opeens iemand met een wapen in zijn hand"
"Ik zat lekker rustig in mijn achtertuin, en opeens hoor ik allerlei knallen achter elkaar. Het was geen vuurwerk, dat kon ik meteen horen", zegt een man.
"Toen zag ik opeens iemand met een kapot shirt lopen, met een wapen in zijn handen, en een handvol agenten er achteraan. Dan schrik je toch even. Het is maandagavond, je verwacht zoiets niet."
De politie van Leeuwarden heeft meerdere keren geschoten op de verdachte. Rond 22.00 uur is de verdachte aangehouden. De man raakte gewond en is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
© CAMJO Media
Een vrouw die een eindje verderop stond, is flink geschrokken. "De kogels vlogen hier in het rond", zegt ze. "Ik was helemaal in shock."
Volgens de vrouw is de man meerder keren op zijn lichaam geraakt. De politie kan dat nog niet bevestigen. Het enige wat de politie dinsdagmorgen heeft gemeld, is dat de verdachte gewond is geraakt. Een woordvoerder van de politie kon niet zeggen of de verwondingen door politiekogels waren veroorzaakt.
"Uiteindelijk hebben ze hem gepakt", zegt de vrouw. "Het was heel heftig. We hopen allemaal dat het een goede afloop heeft."
"Het was alsof je in een western zat"
Op sociale media gingen veel beelden rond van de achtervolging. De politie vraagt deze beelden niet online te delen, maar ze naar de politie te sturen voor het onderzoek.