Fietsbranche wacht nog steeds op vracht Ever Given

02 aug 2021 - 17:44

Vrachtschip Ever Given is na maanden wachten weer terug in Rotterdam. In maart van dit jaar blokkeerde de boot van zo'n 400 meter dagenlang het Suezkanaal en legde zo een belangrijke handelsroute plat. Fietshandelaar Jan Hendrik Kramer uit Appelscha moet in het hoogseizoen 35 huurfietsen aan de kant houden omdat de onderdelen nog onderweg zijn.

Deze fietshandel wacht nog steeds op vracht van de Ever Given:

Er is net weer een vracht met twintig mountainbikes aangekomen. Levertijd: vier maanden. Een deel is voor de verkoop, een deel voor de verhuur. Een schrale opsteker voor een fietsverhuur en -winkel in Appelscha. Al in maart moest Kramer nee verkopen aan klanten.

Leveringsproblemen

Intussen is de problematiek alleen maar erger geworden. Het komt niet alleen doordat de transporten vanuit Azië een poos stillagen, ook de coronacrisis speelt parten. De vraag is groot, maar de branche heeft veel last van leveringsproblemen.

Foto: Omrop Fryslân

50 fietsen zijn nog onderweg en intussen worden 'kleine' onderdelen zoals cassettes voor mountainbikes ook maar niet geleverd. "Het dure spul kreeg voorrang op transport." Laat dat kleine spul nu net nodig zijn om de huurfietsen weer rijklaar te maken. Omdat het vakantie is, gaan de huurfietsen als warme broodjes over de toonbank."

's Nachts doorwerken

Kramer: "Als er een nieuwe vracht met fietsen binnenkomt, dan staan we te dansen." De fietsmaker zegt dat er soms tot de in de nacht wordt doorgewerkt. Veel personeel is op vakantie. Als er dan onderdelen binnenkomen, dan wordt alles op alles gezet om de reparaties snel uit te voeren.

Trefwoorden: 
Appelscha fietsen Ever Given
(Advertentie)
(Advertentie)