RIVM: 92 nieuwe besmettingen in Fryslân

In Fryslân zijn in de afgelopen 24 uur 92 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Dat meldt het RIVM. Het zijn er 21 meer dan zondag. Toen ging het om 71 coronabesmettingen.
Het dagelijkse aantal besmettingen van de laatste drie weken (is de grafiek niet goed in beeld, klik dan hier):
Gemiddeld zijn in de afgelopen week iedere dag 97 besmettingen gemeld in Fryslân. Zondag lag dat gemiddelde op 101.
De meeste besmettingen zijn in de gemeente Súdwest-Fryslân, met 18 besmettingen. Daarna volgen Leeuwarden (16), De Fryske Marren (12) en Waadhoeke (6). Vier gemeenten melden geen nieuwe besmettingen, het gaat om de eilanden Vlieland, Schiermonnikoog, Terschelling en Ameland.
Het aantal besmettingen per gemeente (zie je de kaart niet goed, klik dan hier):
In Fryslân zijn in de afgelopen 24 uur geen nieuwe sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus. Er was wel één nieuwe ziekenhuisopname, het betreft een inwoner van Smallingerland.

19 patiënten in de Friese ziekenhuizen

Op dit moment liggen er 19 patiënten met het coronavirus in de Friese ziekenhuizen. Van hen liggen er 4 op de intensive care en 15 op andere afdelingen. Dat heeft het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland gemeld. In de drie noordelijke provincies bijeen gaat het om 46 patiënten, van wie 12 op de intensive cares.
Landelijk ligt het aantal nieuwe coronabesmettingen op 2.136. Gemiddeld zijn er in Nederland de afgelopen week iedere dag 3.252 besmettingen bij gekomen.
Kijk voor meer cijfers over het coronavirus op omropfryslan.nl/corona.