SC Heerenveen verslaat PEC Zwolle, maar verliest Bochniewicz

31 jul 2021 - 20:47

SC Heerenveen heeft de oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle gewonnen. In Zwolle werd het 0-2. Zorgelijk was het uitvallen van de Pool Pawel Bochniewicz met een blessure.

Johnny Jansen was blij met de uitslag, minder over het spel:

Heerenveen begon veelbelovend aan de wedstrijd: al in de zevende minuut was het raak. Tibor Halilovic zette met een fraaie steekpass Joey Veerman vrij voor het doel. De Volendammer rondde beheerst af: 0-1.

Joey Veerman en Filip Stevanovic na de 0-1 - Foto: Orange Pictures

De schrik sloeg de Friezen even later om het hart toen Pawel Bochniewicz ongelukkig in botsing kwam met Eliano Reijnders. De Pool had veel pijn en moest met een brancard van het veld gedragen worden. Hij werd vervangen door Ibrahim Dresevic.

Bochniewicz met de brancard van het veld - Foto: Orange Pictures

Eerder in de voorbereiding, in het met 3-1 gewonnen oefenduel tegen Jong FC Utrecht, viel linksback Lucas Woudenberg ook al uit met een blessure. Hij is voorlopig uit de roulatie met een enkelkwetsuur.

Beide ploegen kregen daarna nog enkele mogelijkheden, maar voor de rust werd er niet meer gescoord.

Verdediger Sven van Beek, een van de nieuwe spelers van Heerenveen:

Na rust waren de eerste kansen voor PEC Zwolle. Zo wist doelman Xavier Mous ternauwernood een vrije trap van Kenneth Paal te keren.

De Jong beslist wedstrijd

In de 84ste minuut kwam Heerenveen op 0-2. Halilovic kreeg de bal bij invaller Mitchell van Bergen. Van Bergen gaf de bal goed voor en een andere invaller, Siem de Jong, prikte de bal via de paal binnen.

Siem de Jong zorgde voor de 0-2 - Foto: Orange Pictures

PEC Zwolle zette daarna nog wel even aan, maar Heerenveen gaf niets meer weg.

Debuut Stevanovic

De Servische aanvaller Filip Stevanovic maakte zijn eerste minuten voor Heerenveen. De buitenspeler, die gehuurd wordt van Manchester City, speelde 45 minuten mee in de ploeg van Johnny Jansen.

SC Heerenveen sluit de voorbereiding volgende week zaterdag af met een thuiswedstrijd tegen het Italiaanse Lecce. Die ploeg komt uit in de Serie B, het tweede niveau van Italië.

(Advertentie)
(Advertentie)