In jier EPKE, het begin van de carrière van onze ‘Flying Dutchman’

31 jul 2021 - 11:37

The Flying Dutchman', 'De leeuw van Lemmer', verlegger van grenzen: Epke Zonderland heeft deze week een punt gezet achter zijn glansrijke carrière als turner. Naar aanleiding daarvan zendt Omrop Fryslân vandaag de documentaire 'Ien jier EPKE' uit, over het begin van zijn carrière en zijn weg naar Peking.

Kijk hier naar de documentaire:

In de documentaire volgde Omrop Fryslân Zonderland een jaar lang, in 2008. De toen nog jonge turner werkte zich toen zijn weg naar de Olympische Spelen in Peking. Dat begon allemaal in Stuttgart op het WK.

Dat hij zichzelf daar had geplaatst voor de Olympische Spelen, kon hij zelf toen nog niet goed bevatten: "Het is echt ongelofelijk, de enige Nederlandse turner op dit moment die er naartoe gaat. Dat ik dat ben. Dat is heel apart!"

Foto: Omrop Fryslân

Dertien jaar later is het niet meer zo apart: de prijzenkast staat ondertussen flink vol. Hij won drie keer een WK, was ook drie keer de beste op de Europese Kampioenschappen en hij haalde heel wat gouden plekken op de wereldbekerwedstrijden en de Nederlandse kampioenschappen. En natuurlijk de olympische titel van Londen 2012.

De documentaire 'Ien jier EPKE' uit 2008 is zaterdag 31 juli om 21.00, 22.00 en 23.00 uur nog eens te zien bij Omrop Fryslân televisie.

(Advertentie)
(Advertentie)