Omrop Fryslân maakt dit jaar weer drie PC Kafees

31 jul 2021 - 07:00

Er zijn dit jaar drie speciale PC Kafees dit jaar waarin we vooruitkijken op de langverwachte PC van woensdag 4 augustus. Op zaterdag 31 juli, zondag 1 augustus en dinsdag 3 augustus ontvangt presentator Geert van Tuinen diverse gasten. In het weekend van 11.00 tot 12.00 uur en op dinsdag 3 augustus van 18.00 tot 19.00 uur.

Foto: Omrop Fryslân

Dit zijn de gasten, columnisten en artiesten:

Zaterdag 31 juli

Te gast is Erik Seerden, de laatste koning op sokken. Hij werd in 1991 koning van de PC. Ook aan tafel een van de premiewinnaars, Cees Punter. Beide kijken terug op de PC van dertig jaar geleden.

Ook aan tafel de Harlinger zanger Wiebe van Dijk. Van Dijk, ook wel bekend als raadslid van Harlingen, heeft nooit een PC gekaatst, terwijl hij toch wel goed kon kaatsen. Hij legt uit hoe dat zo is gekomen. Columnist is journalist Bouke Poelsma en de livemuziek komt van het duo Tegare.

Zondag 1 augustus

De zondag is traditioneel de nostalgiedag bij PC Kafee. Aan de stamtafel zitten twee winnaars van de PC van vijftig jaar geleden: Reitse Mienstra en Jarich van der Veen. Zij wonnen in 1971 de PC en door Reitse Mienstra werd de koningsprijs onderwerp van discussie.

Tjisse Wallendal is er ook. Hij won in 1981 de PC. Het zou de enige PC-overwinning worden in zijn kaatscarrière, maar door zijn Belgische want was hij wel een spectaculair kaatser.

Ina van der Lei is er ook. Zij was ooit de eerste vrouw op de telegraaf bij de PC. De column komt van journalist Bonne Stienstra en ook vandaag is de muziek van het duo Tegare.

Archiefbeeld van het PC Kafee - Foto: Omrop Fryslân

Dinsdag 3 augustus

Op de dag voor de PC is Marten van der Leest te gast. Tien jaar geleden begon hij geblesseerd aan de PC. Met zijn maten overleefde hij de eerste omloop, maar toen werd hij door diezelfde maten aan de kant gezet. Een nooit eerder vertoond drama op de PC. Marten kijkt terug op die kwestie.

De opa van kaatser Laas Pieter van Straten ('Pake Laas') is alle weken bij het kaatsen. Opvallend, want hij ziet amper wat. Hij vertelt in PC Kafee over zijn passie.

Er komt een aantal PC-debutanten en ook burgemeester Waanders van Waadhoeke en PC-voorzitter Ids Hellinga schuiven aan om te vertellen hoe het allemaal geregeld is met deze PC onder bijzondere omstandigheden. Zangeres Janneke Brakels verzorgt de column en livemuziek is er van Vangrail.

PC Kafee is zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus van 11.00 tot 12.00 uur op de radio te volgen. Dinsdag 3 augustus is PC Kafee 's avonds van 18.00 uur tot 19.00 uur. Het programma is na de uitzending op de radio terug te luisteren op de programmapagina.

Woensdag 4 augustus zendt Omrop Fryslân vanaf 14.00 uur de belangrijkste kaatspartij van het jaar uit op televisie. Eerst met een samenvatting en daarna live kaatsen. Vanaf 09.30 uur is de PC ook te volgen op de radio en online. De PC-sfeer is de hele dag te beleven bij Omrop Fryslân.

(Advertentie)
(Advertentie)