Wind blaast kurk 'onbespeelbaar voetbalveld' Leeuwarden op

Een week geleden zorgde het weer voor chaos op de velden van het Leeuwarder sportpark Wiarda en nu helpt hetzelfde weer mee om de troep weer op te ruimen.
© Omrop Fryslân, Lennard Geerts
Het gaat om kunstgrasvelden die met kurk bedekt waren, Door de regen van een week geleden is er zoveel water op het veld terechtgekomen dat het kurk eraf gespoeld is.
Er wordt nu hard gewerkt om het kurk weer op het veld te krijgen. "Het kurk moet erin en daarna uitgevlakt worden, zodat we op korte termijn weer kunnen voetballen", zegt Jan Belles van BV Sport. Die organisatie is de eigenaar van de velden.
Kijk hier naar de reportage van de lokale omroep LEO Middelsé, waar Omrop Fryslân intensief mee samenwerkt.
De wind heeft in de afgelopen dagen een deel van het kurk weer terug op het veld geblazen.
Nieuwe regenbuien zouden het kurk weer weg kunnen spoelen. "Ik kan de regen niet uitzetten", zegt Belles. "Maar we hebben het hier echt over extreem veel water dat in korte tijd op één plek is gevallen." Op de 70 andere velden van BV Sport was praktisch geen schade.
De BV Sport wil nu planken rondom het veld plaatsen, zodat het kurk niet opnieuw weg kan drijven. Meer kan er niet gedaan worden, zegt Belles. "We zijn afhankelijk van het weer."