Verbouwing nieuwe supermarkt Wijnjewoude goed op schema

29 jul 2021 - 15:59

Het gaat goed met de verbouwing van de nieuwe supermarkt in Wijnjewoude. Er wordt hard gewerkt om de buurtsuper klaar te krijgen voor de opening in september.

De verbouwing ligt op schema:

Drie jaar geleden brandde de supermarkt in het dorp af. In juni is er, na een lange zoektocht, een nieuwe eigenaar gevonden. De familie Basta uit Kollum steekt de handen uit de mouwen om in het dorp weer een supermarkt te krijgen.

De verbouwing is in volle gang en eigenaar Joël Basta is blij dat alles goed loopt. "Ze gaan nu bezig met het aanleggen van de stroom en waterleidingen. Het is wel heel fijn dat alles zo voorspoedig loopt."

Houtprobleem

Basta liep wel tegen een aantal problemen aan, zoals bij de levering van hout. "Het hout is heet lastig leverbaar, dus dat was wel even een ding. Gelukkig heeft het probleem zichzelf opgelost, via via", zegt Basta.

Met name de steun van het dorp is voor de nieuwe eigenaren heel belangrijk. "Je merkt dat het echt leeft in het dorp. Mensen die even spontaan komen kijken of een praatje komen maken."

Foto: Omrop Fryslân, Jantine Stoffers

Het is voor veel dorpsbewoners goed dat het dorp weer een supermarkt krijgt, want de dichtstbijzijnde supermarkt is zo'n 5 kilometer weg. "Mensen voelen zich echt betrokken bij deze verbouwing en dat is fijn", zegt Basta.

Als alles meezit, kunnen de inwoners van Wijnjewoude vanaf halverwege september de boodschappen weer in eigen dorp doen.

Trefwoorden: 
Wijnjewoude supermarkt
(Advertentie)
(Advertentie)