Erwin Zeinstra moet op zoek naar een nieuwe scheidsrechter

Assistent-scheidsrechter Erwin Zeinstra staat op 7 augustus voor het laatst langs de lijn bij een wedstrijd van Björn Kuipers. De scheidsrechter beëindigt zijn carrière na de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal.
Björn Kuipers en Erwin Zeinstra © ANP
Sinds 2010 is Zeinstra de assistent van Björn Kuipers. Eerder deze maand gaven ze nog leiding aan de EK-finale tussen Italië en Engeland. Dat was het hoogtepunt in hun carrière, zei de inwoner van Dronryp.
Eerder deed Team Kuipers onder andere de finale van de Champions League (2014), de Europa League (2013 en 2018) en de Confederations Cup (2013).
We vertrouwden elkaar blindelings, maar durfden elkaar ook de waarheid te zeggen.
Björn Kuipers over de samenwerking met Zeinstra en Sander van Roekel
Kuipers is ook blij over de samenwerking: "We hadden veel lol en plezier, maar we waren ook uitstekend in staat om elkaar scherp te houden. In het begin van onze samenwerking hield ik altijd een praatje voor we het veld op gingen, maar dat was de laatste jaren niet meer nodig. Iedereen wist precies wat er van hem werd verlangd. We vertrouwden elkaar blindelings, maar durfden elkaar ook de waarheid te zeggen. Dat is de basis van ons succes geweest."
Maar nu stopt hij dus. "Mooier dan dit wordt het niet meer", zegt de 48-jarige Kuipers. "Er is geen beter moment om te stoppen."
De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Ajax en PSV op 7 augustus wordt dus de laatste wedstrijd van Team Kuipers.