Rechter: WTC moet grond nieuw stadion afgeven

28 jul 2021 - 15:46

Het WTC in Leeuwarden moet de grond die bestemd is voor de ontwikkeling van het nieuwe stadion afstaan aan de Stadionontwikkeling Cambuur (SOC). Dat heeft de rechter bepaald in het kort geding dat door het WTC was aangespannen.

Sa moat it nije stadion derút sjen - Foto: Bureau voor Widdershoven architectuur en architecten BV

Ook al is het nog niet zeker of het nieuwe stadion op tijd klaar zal zijn, de rechter zegt dat het WTC zich toch aan de afspraken moet houden. Het WTC wilde de grond niet overdragen, omdat ze denkt dat de SOC zich niet aan de afspraken kan houden. Zo is een van de voorwaarden voor de overdracht van de grond dat het stadion in september 2022 er moet staan.

Als de grond niet overgedragen wordt, dreigde de SOC met een boete van 10.000 euro per dag. Volgens de rechter heeft de SOC belang bij de grond, omdat die intussen doorverkocht is aan de nieuwe bouwer van het stadion, Van Wijnen.

Zo zit het

De nieuwe ontwikkelaar Van Wijnen gaf aan dat het nog altijd het plan is dat er in 2022 gevoetbald kan worden. Van Wijnen wil zich eerst richten op het voetbaldeel en zegt bezig te zijn met de laatste voorbereidingen voor het indienen van een vergunning. Hoewel de SOC niet meer de ontwikkelaar is, heeft zij nog altijd recht op de grond.

De SOC eiste een boete, zolang het WTC zich niet aan het contract houdt. Volgens de rechter hoeft het WTC nu geen boete te betalen, maar moeten beide partijen opnieuw overeenstemming bereiken over de akte van levering.

(Advertentie)
(Advertentie)