Miljoen euro schade bij Melle: "Het is een casco"

28 jul 2021 - 12:22

Drie weken nadat een felle brand de keuken van Café Prins in Kollumerzwaag volledig verwoestte, rollen de eerste bestellingen weer binnen. Er is flink wat werk verzet.

Naast de bekendste kroeg van Kollumerzwaag staan nu een grote tent en een trailer, die voorlopig dienst doen als cafetaria en kroeg.

Café Prins in Kollumerzwaag is in heel Fryslân bekend, onder andere van een nummer van De Doelleazen: "By Melle". Op YouTube is daar al bijna 200.000 keer naar gekeken. In de Fryske Top 100 staat dat nummer al twee jaar lang op plek 26.

"Stilstaan is geen optie", zegt eigenaar Melle Prins. "Wij zitten in een flow. Het was een enorme rollercoaster om het af te krijgen."

Eerste broodje

Dinsdag is het eerste broodje döner weer gemaakt, sinds de brand van drie weken geleden. In een tent. De trailer die ernaast staat, is vanbinnen een bruine kroeg.

De brand ontstond bij de frituurplan. Er raakte niemand erg verwond, maar het vuur kon niet gelijk uitgemaakt worden. De rook veroorzaakte een schade van bijna een miljoen euro.

De keuken van Café Prins - Foto: Omrop Fryslan, Gjaldau Sijtsma

"Er is zo'n rookontwikkeling vrijgekomen. Dat is in al het apparatuur, de isolatie en het houtwerk gaan zitten. Zelfs achter de isolatie", zegt Prins.

Hij moest het pand helemaal leeg halen. "Tot de stenen aan toe. Het is nu een casco."

Prins wil in oktober de deuren weer openen. Tot die tijd blijven de tent en de trailer voor de deur staan.

(Advertentie)
(Advertentie)