Geen lege plekken door Duitse quarantaineplicht op Friese campings

27 jul 2021 - 18:35

Nieuwe quarantaineregels in Duitsland leiden in Fryslân niet tot een afname van toeristen. Op een camping in Makkum zijn nog veel Duitse toeristen te vinden.

"We zien hier niet het grootste risico"

Op de camping is te zien dat de meeste oosterburen gewoon blijven. "Van de kampeerders zijn er niet veel die eerder weggaan", zegt Fokke de Boer van camping De Holle Poarte.

Duitsers die in Nederland vakantie vieren, moeten nu tien dagen in quarantaine als ze terug gaan naar hun eigen land. Als ze na vijf dagen negatief testen, dan mogen ze uit quarantaine.

De quarantaineplicht geldt niet voor Duitsers die al twee keer gevaccineerd zijn. Het grootste gedeelte van de Duitse bevolking heeft die prikken al, maar de kinderen nog niet.

De Duitse toeristen op de camping in Makkum leggen zich neer bij het nieuws: "Ik ben al gevaccineerd", zegt één van de gasten.

"Mijn twee meiden moeten wel in quarantaine. We blijven tot het einde. De meiden hebben nog vakantie, dus die quarantaine is niet zo erg. Zo hebben we het van te voren ook afgesproken."

Niet iedereen blijft, zegt de campingbaas. "Bij de vaste gasten, die hier een stacaravan hebben, zijn er wel een paar die eerder naar huis gaan." Hij heeft een stuk of negentien annuleringen gehad. "Op 240 reserveringen valt dat mee."

Alle plekken die vrijkomen door Duitse annuleringen, worden direct opgevuld door Nederlanders die nog een plekje zoeken.

Trefwoorden: 
Duitsland Holle Poarte
(Advertentie)
(Advertentie)