Epke Zonderland feestelijk gehuldigd na beëindigen carrière

Turner Epke Zonderland is maandag op het strand van Scheveningen feestelijk gehuldigd. De Lemster zette afgelopen weekeinde op de Olympische Spelen in Tokio een punt achter zijn carrière. Op het olympisch festival in Scheveningen werd hij toegesproken door prominenten en praatte hij met de pers.
"Ik ben blij met wat ik gepresteerd heb"
Het was een bijzondere tijd in Tokio, maar ook heerlijk om terug te zijn bij alle familie. Weer lekker thuis. De teleurstelling overheerste maandag niet bij Epke Zonderland tijdens zijn huldiging op het strand van Scheveningen. Met een grote glimlach op zijn gezicht zegt hij: "Ik kon er niet meer uithalen. Ik ben blij met wat ik gepresenteerd heb. En dat ik bij de beste turners van de wereld gehoord heb." Hij geniet nog altijd als hij daarop terugkijkt.
"Niks moet, lekker genieten van het gezin. Daar heb ik naar uitgekeken
Epke Zonderland over de komende tijd
Epke heeft nu tijd voor zijn vrouw en kinderen. "Niks moet, lekker genieten van het gezin. Daar heb ik naar uitgekeken." Hij heeft twee jonge kinderen. Dat hij er niet altijd kon zijn, knaagde aan hem, vertelt hij. "Heerlijk dat dat nu wel kan. Dat je jezelf even aan de kant kunt zetten."
Hij wil nu zoveel mogelijk werken aan zijn fitheid, want dat was er de laatste tijd niet. "Het is nu zaak om weer fit te worden. Ik heb maandenlang niet lekker in mijn vel gezeten.
Beelden van de huldiging

Wat zeggen de bezoekers over Epke?

"Als Friezen zijn we er trots op dat hij het zover geschopt heeft. Hij is een van de beste turners die er is. Als Epke turnt, doet mijn vrouw haast dezelfde oefening. Zo spannend vindt ze het", zijn zomaar een paar reacties van bezoekers van de huldiging. Iemand anders zal het moment van 'Hij staat!' nooit vergeten.
"Wij als Friezen zijn trots op Epke"