Karmelklooster neemt afscheid met bloemen

26 jul 2021 - 19:15

Het Karmelklooster in Drachten is nog maar een paar dagen open. Het wordt een woonzorgcentrum. Voor de laatste keer verzorgen de vrouwen de bloemen.

Foto: Omrop Fryslân

Zonnebloemen, rozen en viooltjes. Een groep vrijwilligers is voor de laatste keer bezig om het Karmelklooster in Drachten aan te kleden met allerlei bloemen.

Het klooster was de afgelopen 28 jaar een plek voor tentoonstellingen, lezingen en concerten. Maar over een paar dagen gaat het dicht en wordt het een woonzorgcentrum. De bloemen zorgen voor een fleurig afscheid.

Karmelklooster

Gelukkig hoef ik zelf niet te beslissen om op te houden

Sedie Boonstra

De 89-jarige Sedie Boonstra verzorgt de bloemen al vanaf de overname van het klooster in 1993. Ze vindt het prachtig om te doen en zou er niet zomaar mee stoppen: "Gelukkig hoef ik zelf niet te beslissen om op te houden."

Nu het klooster een woonzorgcentrum wordt, zijn de bloemstukken niet meer nodig. Naast de bloemen heeft mevrouw Boonstra met een groepje vrouwen in het verleden ook gordijnen voor het klooster gemaakt. Ze heeft mooie herinneringen aan het werk met de andere vrouwen, maar ook aan de tentoonstellingen en de mensen die langskwamen.

Foto: Omrop Fryslân

Bezoekers kunnen nog tot en met zaterdag op de website van het klooster een bezoek reserveren om de bloemstukken van de vrouwen en de rest van het Karmelklooster te bewonderen.

Verslaggever Johanna Brinkman is bij het bloemschikken in het Karmelklooster

(Advertentie)
(Advertentie)