OVERZICHT: Hoe laat moet de wekker om de Friese olympiërs te zien?

Marrit Steenbergen, Marit Bouwmeester en Jan van der Bij: zij zijn zondag de Friese ijzers in het vuur bij de Olympische Spelen. Wij hebben voor u uitgezocht wanneer u de wekker moet zetten als u de Friezen in actie wilt zien.
© Omrop Fryslân

Marrit Steenbergen in de finale 4x100 meter estafette

Medaillekansen voor de Nederlandse zwemmers op de 4x100 meter estafette. De ploeg met Friezinne Marrit Steenbergen, staat om 4:45 uur in de finale. In de heats zwom Steenbergen samen met Kim Busch, Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk naar 3.33,51. Alleen Australië zette in de heats een snellere tijd neer (3.31,73). Als Nederland zijn niveau haalt, zit er misschien wel een medaille in.
Bij het laatste WK, in 2019, werd de ploeg vierde. In mei van dit jaar werd Nederland op het EK tweede achter Groot-Brittannië. Naast Nederland staan Denemarken, de Verenigde Staten, Canada, Australië, Groot-Brittannië, China en Zweden in de finale.
© Omrop Fryslân

Olympische Spelen beginnen voor Bouwmeester

Als het weer meezit, beginnen de Olympische Spelen voor Marit Bouwmeester zondag om 5:05 uur Nederlandse tijd. Om 8:45 komt ze voor de tweede keer in actie. De Olympisch Kampioen van 2016 lijkt ook bij deze Spelen de favoriet. In 2020 werd ze Europees en Wereldkampioen in de Laser Radial Klasse. Van zondag tot en met vrijdag worden er iedere dag twee races gezeild, behalve rustdag woensdag. Op 1 augustus is de medalrace.
De grootste concurrenten van Bouwmeester lijken de Belgische Emma Plasschaert, de Brit Alisson Young, de Ier Annalise Murphy, de Zweedse Josefin Olsson en Anne-Marie Rindom uit Denemarken.
© Omrop Fryslân

Tweede kans voor Van der Bij en co

De vier zonder stuurman met Jan van der Bij slaagden er zaterdag niet in om zich direct te plaatsen voor de finale. Om 6:10 uur Nederlandse tijd zullen ze proberen om toch een plekje in de finale te bemachtigen. Daarvoor moet de Nederlandse boot als eerste of als tweede over de eindstreep komen. Tegenstanders zijn Canada, Roemenië, Polen, Zwitserland en Zuid-Afrika.

Andere sport op zondag

Wilt u andere sport zien? Dan kunt u bijvoorbeeld inschakelen voor de volgende wedstrijden: