Cambuur verliest voor het eerst in de voorbereiding op het nieuwe seizoen

24 jul 2021 - 16:46

SC Cambuur kwam zaterdagmiddag tekort in een oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle. De Leeuwarders verloren met 2-1. Het doelpunt van Cambuur kwam op naam van Robin Maulun, hij benutte een strafschop.

Foto: Orange Pictures

In de eerste helft waren er kansen voor beide teams. Zo kreeg Slobodan Tedic een kopkans voor PEC Zwolle. Even later had Mitchel Paulissen ruimte om uit te halen. Zijn schot verdween echter over het doel van PEC Zwolle-keeper Kostas Lamprou.

In de 35ste minuut raakte Cambuur de bal kwijt na een lange bal van achteruit. Daijiro Chirino kreeg de bal bij Eliano Reijnders. Zijn schot kon nog gekeerd worden door Cambuur-goalie Pieter Bos, maar Mustafa Saymak was er als de kippen bij om de bal in het lege doel te prikken.

Cambuur probeerde daarna wel om de achterstand weg te poetsen. Schmidt en Hoedemakers probeerden het van afstand, maar dat was niet succesvol. Zo zochten de teams de kleedkamers op met een 1-0 voorsprong van PEC.

Trainer Henk de Jong

Maulun benut strafschop

Direct na de rust ontsnapte Cambuur aan een grotere achterstand toen een schot van Pelle Clement via beide palen weer terug het veld in stuiterde. Na een klein uur leek Cambuur op gelijke hoogte te komen, maar voorafgaand aan de kopgoal van Erik Schouten stond Sam Hendriks buitenspel.

Maar de gelijkmaker kwam er wel: Thomas van den Belt haalde Mitchel Paulissen onderuit en scheidsrechter Van de Laan gaf een penalty. Robin Maulun schoot feilloos binnen: 1-1.

Prachtige goal PEC

Cambuur leek daarna het betere van het spel te hebben, maar het was PEC dat de leiding nam. Eliano Reijnders kreeg te veel ruimte van de Cambuur verdediging en schoot de bal prachtig binnen: 2-1. Daarna waren er geen grote kansen meer en zo loopt Cambuur tegen zijn eerste nederlaag in de voorbereiding aan.

Verdediger Marco Tol over de oefenwedstrijd

Het duel tegen PEC Zwolle was de derde oefenwedstrijd van Cambuur in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Leeuwarders wonnen eerst met 6-0 van Telstar en waren ook te sterk voor het Belgische RWD Molenbeek (0-1). Van maandag tot en met donderdag is Cambuur op trainingskamp in Epe. Op vrijdag 30 juli oefenen de Leeuwarders in het eigen stadion tegen FC Emmen. Die wedstrijd begint om 19:30 uur.

(Advertentie)
(Advertentie)