Tetris met kotters in de vissershaven van Harlingen vanwege bouw nieuwe steiger

24 jul 2021 - 14:04

Het lijkt bijna op Tetris met viskotters in de nieuwe vissershaven van Harlingen. Door de bouw van een nieuwe steiger zijn er veel plekken niet beschikbaar. Het weekend is dus een chaos, want dan liggen alle vissers aan de wal.

Drokte Nije Fiskershaven Harns

"Jullie zien het, de kotters liggen allemaal dicht op elkaar", zegt havenplanner Andries Koornstra. Hij wijst in de verte op de schepen die aan de wal liggen.

Stormloop

Zo'n 46 kotters hebben nog een plek gekregen. "Maar daarachter zie je dat ze nog aan het werk zijn voor de nieuwe steiger", zegt Koornstra. "Door die bouw groeien we met twaalf plaatsen. De plekken die we eerst hadden, zijn we nu wel even kwijt door al die werkzaamheden. Dan krijg je een stormloop op de overgebleven plaatsen. Ik heb er geen slapeloze nachten van hoor, want ik slaap sowieso al slecht", lacht Koornstra.

Drukte in de vissershaven van Harlingen - Foto: Omrop Fryslân, Willem Vermeltfoort

De bouw van de nieuwe steiger moet in september klaar zijn. Tot die tijd blijft het druk in de haven. Havenwerker Carlo Wouters is druk bezig om de haven klaar te maken voor maandag, als de meeste boten weer vertrekken.

Hij ruimt afval op en gooit stukken touw in een grote bak. "We zien dat er een grotere spreiding is van de schepen, omdat we nu ook andere stukken van de haven moeten gebruiken. Hadden we eerst een klein werkgebied, nu moet ik voornamelijk grote delen rijden. Maar we zijn blij dat we toch een nieuw stuk erbij krijgen. Het is nu even vervelend, maar we komen er wel bovenop."

Het is erg druk in de haven van Harlingen

(Advertentie)
(Advertentie)