Kroonluchter blijft hangen: "Zalen Schaaf blijft Zalen Schaaf"

22 jul 2021 - 21:54

De kroonluchter van Zalen Schaaf blijft hangen. De nieuwe eigenaren zijn tot een overeenkomst gekomen met de oude exploitanten en eigenaren over de inventaris van het zalencentrum. De aanwezige voorwerpen zijn overgenomen voor 20.000 euro.

Foto: Zalen Schaaf

Er was de afgelopen tijd ruzie tussen de oude uitbaters en de winnaars van het nieuwe plan voor Zalen Schaaf. Maar na een gesprek tussen de partijen bleek dat ze hetzelfde doel hebben: behoud van Zalen Schaaf met de karakteristieke elementen.

Zalen Schaaf blijft Zalen Schaaf: dat is altijd het belangrijkste doel geweest.

Jan Gaastra, Agora

De nieuwe eigenaren en exploitanten van Zalen Schaaf, team Agora, zijn blij met de overeenkomst. "Zalen Schaaf blijft Zalen Schaaf: dat is altijd het belangrijkste doel geweest", zegt Jan Gaastra van Agora.

Jan Gaastra

Door de overeenkomst blijven, naast de kroonluchter, de barren en posters van optredens en artiesten zichtbaar in de nieuwe invulling van het gebouw.

Mijn vrouw en ik hadden er slapeloze nachten van, maar dit is voor ons genoegdoening.

Frans van den Borg, eigenaar inventaris

De eigenaar van de inventaris, Frans van den Borg, is ook blij met de oplossing: "Mijn vrouw en ik hadden er slapeloze nachten van, maar dit is voor ons genoegdoening. We zijn blij dat het 1 minuut voor 12 nog opgelost is. Maar het had niet zo gemoeten en gehoeven."

Van de gemeente hadden de exploitanten een ultimatum gekregen om het gebouw leeg te maken. Uit paniek hebben ze toen besloten om de inventaris van Schaaf te veilen, zegt Van den Borg. Maar door de overeenkomst hoeft de veiling die aankomende vrijdag en zaterdag zou zijn geweest, niet door te gaan. Van den Borg is tevreden met het bedrag van 20.000 euro dat hij voor de inventaris krijgt, al is het "absoluut onder de prijs".

Frans van den Borg

(Advertentie)
(Advertentie)