Ondernemers blij met plan voor nieuwe woningen in Woudsend

17 jul 2021 - 12:58

Woudsend krijgt dertig nieuwbouwwoningen, als de gemeenteraad van Súdwest-Fryslân akkoord gaat met het voorstel van het college. De ondernemersvereniging is blij met het plan.

Foto: Shutterstock

"Juist in deze tijd is het belangrijk dat we dit zo in samenwerking met de gemeente gedaan kunnen krijgen. Wonen is veel in het nieuws en we zijn er al een paar jaar mee bezig om te kijken hoe we dat in de leefbaarheid kunnen inpassen. We hebben het plan voorbereid de afgelopen jaren en nu is het door de gemeente omarmd", zegt Gert-Jan Cozijnsen, voorzitter van de ondernemersvereniging Woudsend.

Het ging om een proef in de gemeente Súdwest-Fryslân. "Deze manier van samenwerken was nieuw voor de gemeente en ook voor de dorpen."

Veel mensen willen in het dorp blijven

Zoals in meer plaatsen is er behoefte aan woningen in het dorp. "De nood is hoog, voor jongeren die uit huis willen is geen plek en ook voor mensen die kleiner willen wonen is ook geen plek. Het speelt in de breedte van de markt, dus aan de onderkant en in het hogere segment. Veel willen hier blijven wonen en daar willen we graag in voorzien."

Hij denkt dat de nieuwe woningen goed voor de economie zijn. "Maar het gaat ook om de leefbaarheid op lange termijn. We hebben ook mensen nodig die willen wonen en werken in de buurt en dat stimuleert ook weer de bedrijvigheid."

De nieuwe huizen moeten komen op 16 hectare land dat nu nog een agrarische bestemming heeft. Het stuk land ligt tussen de rondweg N928 en bedrijventerrein De Welle in. De gemeenteraad praat op 30 september over het plan.

Gert-Jan Cozijnsen

Trefwoorden: 
Woudsend woningen
(Advertentie)
(Advertentie)