Gepensioneerde Pieter Weening doet zelf ook 'even een rondje' in eigen Classic

17 jul 2021 - 12:48

De Pieter Weening Classic staat zaterdag op het programma, met start en finish in Surhuisterveen. De wielrenner uit Harkema en naamgever van de wielrenwedstrijd, gaf het officiële startschot. Ook al is hij met pensioen, hij fietst zelf ook 'even een rondje'.

Pieter Weening Classic yn 2019 - Foto: Atze van der Ploeg

Pieter Weening is blij dat het evenement in deze tijd toch kan doorgaan. "We hebben er mooi weer bij en zo te zien is de opkomst ook goed." In november 2020 is hij met pensioen gegaan. "Ik zit niet meer elke dag vier of vijf uur op de fiets. Maar het is altijd mijn passie geweest, dus ik vind het niet zo erg om nu even een rondje te fietsen."

Na zijn pensioen heeft hij nog wel getraind, maar niet meer wedstrijden gefietst. "Niet meer in het volume en de uren die ik deed, maar ik heb wel veel gelopen. En ik werk voor Shimano, een leverancier van fietsonderdelen. Ik ben wel mee naar internationale wedstrijden dus." Hij woont in België, maar wil eind dit jaar weer naar Fryslân verhuizen." Het is niet meer nodig om elke dag door de Ardennen te knallen."

Pieter Weening

Pieter Weening in 2020 - Foto: Omrop Fryslân

Om het evenement coronaproof te houden, starten de deelnemers in groepjes. De 1200 deelnemers kunnen kiezen uit vijf afstanden (25, 40, 60, 100 en 150 kilometer).

(Advertentie)
(Advertentie)