Mondkapjes weer verplicht in Friese ziekenhuizen

16 jul 2021 - 16:16

Mondkapjes zijn weer verplicht in de Friese ziekenhuizen. De maatregel wordt weer ingevoerd omdat de besmettingscijfers oplopen. "Op dit moment liggen er nog enkele coronapatiënten in de Friese ziekenhuizen. Dus de situatie is goed onder controle. Het belangrijkste is voorkomen van verdere verspreiding," zegt Idi de Boer van Nij Smellinghe.

Sikehuzen riede har ta op it oprinnende tal besmettingen:

De mondkapjes worden naast de geldende basismaatregelen gebruikt. Volgens De Boer is ziekenhuis Nij Smellinghe goed voorbereid op de toename van besmettingen. "De draaiboeken liggen klaar, maar we hopen het niet te gebruiken. We gunnen onze medewerkers echt een welverdiende vakantie. Maar als het nodig is, moeten we ervoor zorgen dat er voldoende capaciteit is."

Tijd nemen voor rust

De ziekenhuizen gebruiken de zomer ook om rust in te halen. "We draaien onze operatiecapaciteit zoals een reguliere zomer. Maar op dit moment zijn we nog niet bezig met inhaalzorg. Het is belangrijk dat de reguliere zorg goed door kan draaien, maar ook dat onze medewerkers de gelegenheid hebben om even op vakantie te gaan."

Idi de Boer van ziekenhuis Nij Smellinghe

(Advertentie)
(Advertentie)