Conny Bloemhoff krijgt de Douwe Hooglandprijs voor haar inzet voor het landschap

Conny Bloemhoff heeft de Douwe Hooglandprijs 2020 gekregen omdat ze mensen kennis laat maken met het agrarische landschapsbeheer. Aan de prijs is 250 euro verbonden.
Conny Bloemhoff organiseert verschillende activiteiten om kinderen en volwassenen te betrekken bij het agrarisch bedrijf en het landschapsbeheer.
Met het project 'Natuerlik Ferskaat mei de mienskip' heeft ze afgelopen zomer met een groep kinderen en de burgemeester van Achtkarspelen een bijenhotel gemaakt voor de bijenweide. Op die manier leerden de kinderen over de biodiversiteit en waarom bijen en insecten onmisbaar zijn voor de natuur.

Brommels!

Maar Conny Bloemhoff doet nog veel meer. Zo heeft ze met Brommels! een evenement voor bramen, een route aangelegd voor de bezoekers, waar ze de bramen kunnen plukken. Op deze plek werd ook een excursie voor de Friese Vrijwilligersdag Natuur gehouden. De vrijwilligers gingen toen met expert Karst Meijer het veld in en ontdekten zelfs een nieuwe bramensoort.
Ook ontvangt Bloemhoff ieder jaar een schoolklas die meedoet aan het educatieprogramma 'Takomst foar in unyk lânskip', waarmee kinderen worden onderwezen over het landschap van de Noardlike Fryske Wâlden.
Met 'Boomwal als apotheek voor vee en bron van biodiversiteit' richt ze zich bovendien op de boomwallen in het landschap. Tot slot heeft ze zich ingezet voor een bijenweide met NL Doet en voor Versterking Insectennetwerk Surhuisterveen
© Koos Scherjon
Conny Bloemhof kreeg de prijs uit handen van Albert van der Ploeg, voorzitter van de Noardlike Fryske Wâlden. De prijs is vernoemd naar Douwe Hoogland, die van 2006 tot 2014 voorzitter van de vereniging was en veel heeft betekend voor de ontwikkeling van het agrarisch natuur- en landschapsbeheer.